Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Twee VIA ZUID-makers geselecteerd voor Winterkaravaan 2019

1 oktober 2019

Van 22 t/m 29 december vindt de vierde editie van Winterkaravaan in Alkmaar plaats. Het begint voor velen een terugkerend avontuurlijk kerstuitje te worden. De succesvolle ingrediƫnten: vijf nieuwe voorstellingen van jonge makers, een expeditie op locatie en stamppot en bier. Het thema dit seizoen is Groeizucht.

Na een open call ontving Karavaan maar liefst 50 bijzondere en uiteenlopende plannen van makers uit het hele land en Vlaanderen die maximaal 5 jaar afgestudeerd zijn aan een kunstvakopleiding. Na intensief beraad zijn 5 plannen gekozen, waaronder die van VIA ZUID-makers Naomi Steijger en Sien Vanmaele. Zij ontwikkelen speciaal voor de Winterkaravaan een eigen korte voorstelling van 20 minuten.

De luistervoorstelling van Naomi Steijger (regieopleiding Maastricht 2019) gaat over honkvaste ouderen. Sien Vanmaele (acteursopleiding Toneelacademie Maastricht 2016, tweemaal genomineerd voor Roel Verniersprijs ) en Rani Decock (regieopleiding Maastricht 2017) proberen in hun foodperformance al kokend het klimaat te redden.

Tickets voor Winterkaravaan zijn vanaf 18 oktober te koop.

Kijk voor de andere geselecteerde makers en meer info op www.karavaan.nl/programma/winterkaravaan-2/.

single-nieuws.php