Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Hoorspelwandeling ‘Bijna vrij’

22 augustus 2019

Op 18 augustus jl. werd in Maastricht de hoorspelwandeling ‘Bijna Vrij’ van o.a. Mariël Vaartjes (tot 2018 maker bij VIA ZUID) gepresenteerd.

Veel Maastrichtenaren kennen het trieste verhaal: terwijl de geallieerden al in aantocht zijn en iedereen halsreikend uitkijkt naar de bevrijding, vallen op 18 augustus 1944 nog eens 101 doden bij een poging om de spoorbrug over de Maas te vernietigen. Maar de bommen treffen Kreijjedörrep (waar nu de papierfabriek is) de fabrieken van de Zinkwit en de REMA, schepen op de Maas en Roed Dörrep. De ravage is enorm.

In deze hoorspelwandeling word je mee terug genomen naar die voor Maastricht zwarte vrijdag in 1944.

De teksten voor deze hoorspelwandeling kwamen tot stand door archiefonderzoek en interviews met overlevenden. Ook de stemmen van huidige buurtbewoners zijn te horen. SEVA (Mariël Vaartjes en Ali-Ben Horsting) maakte deze hoorspelwandeling samen met Jacqueline Kerkhof en met steun van VIA ZUID.

De hoorspelwandeling is beschikbaar via www.centreceramique.nl/bijna-vrij.

Tijdens de presentatie op 18 augustus werd de wandeling aangeboden aan buurtgenoten van Roed Dörrep (een van de getroffen wijken van het bombardement) met koptelefoons en ipods.

single-nieuws.php