Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Vijfde editie Talentlab van start

2 maart 2021

Van 15 maart t/m 16 april 2021 vindt in Maastricht de vijfde editie van Talentlab plaats. In dit talentontwikkelingsproject van Toneelgroep Maastricht (TgM) en VIA ZUID werken jonge beloftevolle professionele talenten uit de podiumkunstenvijf weken lang intensief samen om hun kunstenaarschap verder te ontwikkelen. Onder begeleiding van Paul Slangen (TgM) en Joost Segers (VIA ZUID) gaan zij het experiment aan en laten zij zich inspireren door elkaar. Samen werken zij toe naar een eindresultaat dat op vrijdag 16 april 2021 online getoond zal worden.

Springplank voor jonge podiumkunstenaars
Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID zijn ervan overtuigd dat het stimuleren en ondersteunen van jong talent essentieel is voor de toekomst van de podiumkunst. Zeker in deze coronatijd, waarin al zoveel is stilgevallen, is het belangrijk dat zij werk kunnen blijven maken en de ruimte krijgen elkaar creatief en kritisch te voeden. De afgelopen vier edities is gebleken dat dankzij Talentlab de kansen en mogelijkheden voor nieuwe podiumtalenten groeien. Er ontstonden diverse succesvolle coproducties van oud-deelnemers en velen zijn een vaste naam geworden binnen de podiumkunsten.

Beloftevol collectief
De acht deelnemers van Talentlab 2021 hebben verschillende achtergronden in dans, muziek(theater), performance, choreografie, regie en beeldende kunst en zijn multidisciplinair georiënteerd. Het collectief voor deze vijfde editie bestaat uit Reggy van Bakel(muzikant – componist), Sebas van der Donk (acteur – theatermaker), Charlotte Goesaert (danser – choreograaf), Karlijn van Kruchten (performer muziektheater – theatermaker), Alvin ‘Dookie’ Schepers (rapper), Jelle Stiphout (regisseur – theatermaker), Kelly Vanneste (danser – maker) en Rosanne van Wijk (performancekunstenaar). Voordat ze op 15 maart fulltime aan de slag gaan in de repetitieruimtes van Toneelgroep Maastricht, hebben zij enkele kennismakingsdagen.

Meer info over Talentlab: www.toneelgroepmaastricht.nl | www.viazuid.com/talentlab

single-nieuws.php