Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Winternights 2021 presenteert divers palet aan jonge makers

3 december 2021

De zesde editie van Winternights vindt plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 december 2021 in Maastricht én online. Maak kennis met nieuw ‘onaf’ werk, oftewel work-in-progress, van beloftevolle theatermakers, performers, choreografen, componisten en beeldend kunstenaars, op verrassende locaties. Winternights is dé plek waar je werk ontdekt van de talenten van vandaag. Vanwege de coronamaatregelen duurt het programma beide dagen tot 17:00 uur. Bekijk het op www.winternights.nl. De toegang is gratis.

11 makers
Deze zesde editie van Winternights staat in het teken van diversiteit. Het programma bestaat uit een breed scala aan makers, verbonden aan de organisatoren C-TAKT, SoAP Maastricht, VIA ZUID en hun netwerk: Princess Bangura, Ehsan Hemat, Diane Mahín (i.s.m. Toneelacademie Maastricht), Caroline Mathieu, MOHA, Joris Perdieus, Florian Slangen, Naomi Steijger (i.s.m. Museum Onderweg en Limburgs Museum), Huseyin Umaysiz (i.s.m. Platform 0090), Elke Van Der Kelen en Sharon Wesseling.

Locaties
De binnenplaats van Batterijstraat 48, bereikbaar via Bogaardenstraat 35, vormt het startpunt van Winternights 2021. Hier kunnen bezoekers gratis tickets krijgen voor de verschillende voorstellingen en presentaties die te zien zijn op Batterijstraat 48 en de volgende locaties in Maastricht: De Gashouder, Jan van Eyck Academie, Lutherse Kerk en The Student Hotel. Ook zijn er enkele online presentaties.

Op vrijdag 10 december vindt Winternights plaats van 15:00 tot 17:00 uur en op zaterdag 11 december van 13:00 tot 17:00 uur. Bezoekers stellen zelf hun programma samen. Bij alle voorstellingen en presentaties is de mogelijkheid om na afloop in gesprek te gaan met de makers en/of feedback te geven.

Uiteraard houdt Winternights zich aan alle geldende coronamaatregelen. Dit houdt onder andere in dat het coronatoegangsbewijs wordt gecontroleerd en dat bezoekers 1,5 meter afstand kunnen houden tot elkaar.

 

single-nieuws.php