Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Gezamenlijk programma SALLY, TgM en VIA ZUID tijdens Museumnacht Maastricht 2021

12 oktober 2021

Tijdens de Museumnacht Maastricht’s Art Appetizer op vrijdagavond 22 oktober zetten SALLY Dansgezelschap Maastricht, Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID de deuren van het LABgebouw wagenwijd open. Je wordt meegenomen op een tour langs dans, beeldende kunst, theater en poëzie van de nieuwe generatie makers! Voor slechts 5 euro koop je hier een Art Appetizer ticket, waarbij je alvast een startlocatie kiest.

Beeldende kunst
Ga op onderzoek in het universum van beeldende, interactieve werken dat Jelle Stiphout creëerde. Laat je verrassen door een behoorlijke dosis absurditeit, humor en protestkunst.

Dans
Geniet van een preview van ‘DANSLAB on tour #1’: korte wervelende dansstukken van een nieuwe generatie makers in de hedendaagse dans. Choreografen Justin de Jager en Jennifer Romen presenteren hun nieuwste choreografie, ontwikkeld in dé werkplaats in Zuid-Nederland voor innovatie in de dans: het Danslab van SALLY Dansgezelschap Maastricht en VIA ZUID.

Belevingstheater
Sta samen met theater- en poëziecollectief PANDA van Merlijn Huntjens en Nina Willems stil bij de NACHT. NACHT is belevingstheater voor één persoon.

Programma
NACHT en de installaties van Jelle Stiphout zijn doorlopend van 19:00 tot 23:00 uur. De dansvoorstellingen (met een inleiding en nagesprek) zijn op de volgende tijdstippen:
19:00 – 19:15 Jennifer Romen – My Body, My Instrument
19:45 – 20:00 Justin de Jager – Tunnel Vision
20:30 – 20:45 Jennifer Romen – My Body, My Instrument
21:15 – 21:30 Justin de Jager – Tunnel Vision
22:00 – 22:15 Jennifer Romen – My Body, My Instrument
22:45 – 23:00 Justin de Jager – Tunnel Vision

Alleen voor NACHT is ter plekke inschrijven verplicht. Voor de dansvoorstellingen geldt een maximum aantal bezoekers van 30 per keer.

Adres LABgebouw: Lage Frontweg 8 in Maastricht

Meer info: www.museumnachtmaastricht.nl

single-nieuws.php