Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Sneak Peek | Heerlen

De eerste Sneak Peek van het nieuwe seizoen! Met: Wieke van Rosmalen en Sharon Wesseling. Bestel je kaartje(s) via www.plt.nl.

Alledaags geluid
Heb je wel eens echt geluisterd naar de geluiden die jij meedraagt of naar de geluiden van de ander? Met een koffer vol microfoontjes, een laptop en een grote koptelefoon luistert performer Wieke van Rosmalen naar haar publiek, naar U. Met de live-compositie U (waar ze momenteel aan werkt in het Muzieklab van Intro in Situ en VIA ZUID) probeert ze het moment te vangen van samen in een ruimte zitten zonder elkaar te kennen. Het voorzichtige bewegen op je stoel, een kuch of een beginnende lach en dat moment van wel of niet klappen…

Taal zonder geluid
Danser en choreograaf Sharon Wesseling wil dans en theater toegankelijker maken voor mensen met gehoorproblemen. Tijdens deze Sneak Peek geeft ze een try-out van haar danssolo dBHz. Met lage, voelbare muziekfrequenties, het visualiseren van geluidsgolven in bewegingstaal en door de inzet van Nederlandse Gebarentaal, wil Sharon bezoekers met doof- en slechthorendheid betrekken bij haar werk. Ook hoopt ze meer bewustwording te creëren bij een horend publiek, onder andere door geluiden op bepaalde momenten zo te laten klinken zoals zij, een slechthorende danser, ze ervaart.

In het nagesprek geven Wieke en Sharon een inkijkje in de totstandkoming van hun werk. Je wordt uitgenodigd om je ervaring te delen en vragen te stellen; feedback is zeer welkom.

Sneak Peeks zijn theatrale blind dates voor publiek dat in is voor iets nieuws en het leuk vindt om beloftevolle makers op het gebied van theater, dans en muziek aan het werk te zien en te ‘ontdekken’. Voor slechts 7,50 euro beleef je een buitengewone avond in het theater én steun je jonge podiumkunstenaars in hun ontwikkeling. Lees meer…

 

single-agenda.php