Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Sneak Peek | Pitboel Theater Sittard

Ga op theatrale blind date met de Sneak Peek van VIA ZUID! Ontdek onze beloftevolle makers en hun nieuwste werk.

In de Sneak Peeks tonen zij presentaties, work-in-progress of soms zelfs volledige voorstellingen. In Sittard presenteren dichter en theatermaker Merlijn Huntjes en performer en kunstenaar Laila Claessen hun werk. Na elke voorstelling gaan we in gesprek met de makers waarbij ze een inkijkje geven in de totstandkoming van hun werk waarbij het publiek vragen kan stellen.

Beleef een buitengewone avond in het theater én steun jonge podiumkunstenaars in hun ontwikkeling!

vrijdag 18 november, 20.00 uur

Pitboel Theater

Montgomerystraat 26, 6135 BW Sittard

Reserveer hier je tickets

Over de makers

Merlijn Huntjens schrijft poëzie en teksten voor (theater)performances. Hij probeert in zijn werk grote problemen te verzachten of behapbaar te maken door zich te concentreren op mooie, vaak onzichtbare alledaagse en absurde situaties. Merlijn was driemaal finalist van het NK Poetry Slam. Hij publiceerde zijn werk in onder andere de Revisor, Tirade en Kluger Hans en bracht onlangs zijn chapbook ‘De zee zwaait terug’ uit.

Laila Claessen is een performer en kunstenaar werkzaam op het gebied van theater, film en installatie. In haar werk streeft ze naar oprechtheid, waarvoor ze de grenzen van sociaal aanvaardbare eerlijkheid ongewapend opzoekt. Gehuld in een mix van zwarte humor, kinderlijke filosofie en metaforen die zichzelf in hele kromme bochten wringen op zoek naar betekenis, maakt ze gebruik van fantasie als een haast tastbaar materiaal.

single-agenda.php