Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Germaine Sijstermans

Germaine Sijstermans

Muziektheatermaker

Klarinettiste Germaine Sijstermans (1987) behaalde haar masterdiploma als uitvoerend musicus bij Codarts in Rotterdam. Eerder deed ze haar bacheloropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Ze heeft een passie voor hedendaagse muziek. In haar projecten spelen ruimte, stilte, experiment, lichamelijkheid en toeval vaak een grote rol.

Germaine werkt voortdurend samen met componisten en artiesten, ontwikkelt zelf muziektheaterwerken en performance art. Ze is graag dicht betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe stukken.

Gedurende de jaren zijn er veel stukken voor haar geschreven, waarnaast zij ook meer en meer eigen werken heeft ontwikkeld.

Als klarinettiste schroomt Sijstermans in haar musiceren geen enkele wijze of geluidsbron om haar klanken te realiseren.

Meer info

website Germaine Sijstermans

VOORSTELLINGEN

Work in progress presentaties Intro »

Germaine Sijstermans interesses en onderzoek voor haar residentie bij Intro richten zich sterk op de relatie tussen de musici: de beleving en realisatie van de muziek door te luisteren en op elkaar te reageren. Sijstermans toont tijdens Work in progress presentaties tussentijdse inkijkjes van haar onderzoek.

Work in progress II

Op 26 juni tijdens de Jonge Honden avond toont Germaine haar tweede work in progress werk samen met componist/fluitist Antoine Beuger en componist/pianist Leo Svirsky (accordeon).

Work in progress I

Presentatie als onderdeel van haar residentie bij Intro op 3 april. Componist en klarinettiste Germaine gaat haar werken samen uitvoeren met de Berlijnse muzikanten Johnny Chang (altviool) en Rishin Singh (trombone). In dit concert staat het werk “call, there” centraal.

Samenwerking

Intro en co-productie VIA ZUID.

Te zien:

Maankwartier Heerlen tijdens Cultura Nova 29 aug-1 sept | Germaine Sijstermans | Muziek & Installatie

26 juni  2018| Work in Progress II | residentiepresentatie Intro in Situ www.introinsitu.nl

3 april 2018 | Work in progress I – residentie presentatie Intro in Situ

-- lees meer »

Abstrusity, for shapes and sounds | onderzoek »

Work in Progress

Germaine Sijstermans en choreografe Mami Izumi versmelten in een performance bestaande uit insinuaties en silhouetten.

Een abstract en toch organisch samenspel van vormen, beweging en geluiden, enerzijds levend, anderzijds statisch. Bij Germaine Sijstermans spelen stilte, gebruik van ruimte en aanwezigheid in combinatie met musiceren spelen vaak een belangrijke rol in haar werken. Mami Izumi is werkzaam als danseres, dansdocente en maker, zich richtend op performances in publieke ruimte, waarbij publieksparticipatie een grote rol speelt. Mami interesseert zich in de fysieke interactie met ruimte en objecten. Middels improvisatie als vorm onderzoekt zij nieuwe bewegingen en veranderende relaties tussen lichaam, ruimte en tijd.

Te zien tijdens Sneak Peek Heerlen op 15 nov 2017 en Winternights Maastricht 16 december 2017

HEIM »

In een niet nader te noemen kroeg in Heerlen werden Germaine Sijstermans en Merlijn Huntjens (stadsdichter Heerlen) Heim. Tijdens het Limburgfestival gaat Heim een nog nader in te vullen dialoog aan, een dialoog tussen gesproken poëzie en klarinet. Merlijn Huntjens is de stadsdichter van Heerlen en in 2016 en 2017 stond hij in de finale van het NK poetry slam. Germaine Sijstermans is een klarinettiste die graag speelt met het gebruik van ruimte, stilte, experiment, lichamelijkheid en toeval. Naast de klarinet en basklarinet schroomt zij in haar musiceren geen enkele wijze of geluidsbron om haar klanken te realiseren.

In opdracht van het Limburg Festival (2017) en talentmakelaar VIA ZUID maakten ze Heim speciaal op maat van de Nestvlieders-tocht.  Limburg Festival, 23 augustus 2017

single-makers.php