Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Maria Domínguez

Maria Domínguez

Pianist / performer

De veelzijdige Spaanse pianiste Maria Domínguez (1991) is creatieve performer in de hedendaagse muziek. Spannend en fijngevoelig. Een rasechte vakvrouw en multitalent. Al sinds haar achtste achter de piano, in Spanje afgestudeerd aan het conservatorium, klassiek geschoold als zangeres en met een sterke liefde voor hedendaagse muziek. Maria volgde vervolgens de masteropleiding aan Conservatorium Maastricht en specialiseerde zich aan het conservatorium van Amsterdam in ‘hedendaagse muziek met niet-westerse technieken’.

Meer info

www.mariadominguezpiano.com

VOORSTELLINGEN

BLIND GAMES »

Pianiste Maria Domínguez is als performer en musicus geïnteresseerd in de manier waarop gebaren, materialen en technieken kunnen worden gebruikt in hedendaagse muziek. Haar tweede werk, BLIND GAMES, is een live sessie waarin muziek, beweging en video worden gebruikt. In een reeks scenario’s speelt Domínguez met verschillende soorten onderdrukking: van onderwerping tot voyeurisme. Een meeslepend spel voor speler en publiek.

Coproductie: SALLY Dansgezelschap Maastricht en VIA ZUID

Te zien tijdens Winternights 2018.

-- lees meer »

CONTENCO »

CONTENCO bestaat uit pianiste Maria Dominguez Perez, slagwerker Pablo Paz Lopez en flamencodanser Federico Ordoñez. Dit trio verbindt twee verschillende muzikale talen en tradities, flamenco en hedendaagse muziek, met als doel nieuwe muzikale paden te bewandelen en op zoek te gaan naar een nieuwe vorm van artistieke expressie. De drie Spaanse artiesten zetten een nieuwe stap in hun muzikale carrière en gaan voor meer verdieping vanuit een intrinsieke motivatie om muziek te maken die een afspiegeling is van hun eigen muzikale en persoonlijke ervaringen

Maria zoekt hierbinnen naar een nieuwe samensmelting van moderne pianocomposities met flamencodans.

De missie is om combinaties van hedendaagse muziek met traditionele stijlen zoals flamenco te verkennen, een nieuwe taal en nieuwe soorten muziek te creëren. Waarmee ook weer nieuwe publieksgroepen aangesproken worden die niet bekend zijn met muziekgenres van buiten hun grenzen – zowel geografisch als conceptueel. CONTENCO’s passie is ook om gemeenschappen te inspireren, te boeien, te bekrachtigen, op te voeden, te creëren en te bouwen door middel van hedendaagse muziek en flamenco.

Ze dagen de traditionele concertervaring uit, verkennen muziek uit de 20e en 21e eeuw, spelen werk van nog levende componisten en presenteren werk voor zeer diverse doelgroepen. En last but not least werken ze graag samen en omarmen ze nieuwe technologie en avant-garde.

Samenwerking
Intro in Situ & VIA ZUID (coproductie)

Te zien

  • Kasteel Baexem: april 2017
  • Limburg Festival: augustus 2017
  • AINSI, Maastricht: november 2017
  • Musica Sacra Maastricht: september 2017
  • Bordenhal Maastricht (Talentlab): november 2017
  • Winternights, Maastricht: december 2017
single-makers.php