Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Silke van Kamp

Silke van Kamp

Theatermaker / regisseur

Silke van Kamp (1991) studeerde in 2018 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Ze regisseert theater en film.

In haar werk stelt ze veelal sociale constructen aan de orde en houdt ze zich bezig met het individu versus de massa. Een terugkerend gegeven binnen haar werk is de-automatisering: wat blijft er van onze emoties en gedachten over als we aangeleerde opvattingen en concepten bloot- en omleggen? Ze zoekt de ijle grens waar schoonheid en pijn samenkomen.

In haar werk zoekt Van Kamp vaak de combinatie van vermaak en harde rauwheid. Zowel in haar repertoire-regies als haar zelf gemaakte voorstellingen zijn humor, sensatie, vervreemding en gelaagdheid belangrijke ingrediënten.

Haar afstudeervoorstelling Chimo Zei Lila, een radicale bewerking van het boek  Lila dit ça, regisseerde ze  met ondersteuning van VIA ZUID en werd geproduceerd door De Toneelmakerij.

VOORSTELLINGEN

Zusje »

Zusje is een stuk over een jonge vrouw die haar zusje heeft verloren aan een tragisch ongeluk dat in haar huis heeft plaatsgevonden terwijl zij zelf sliep. Première tijdens Musica Sacra festival Maastricht. Meer info volgt.

-- lees meer »

Chimo Zei Lila »

Chimo Zei Lila

Eerste afstudeervoorstelling van Silke van Kamp, ontvangen met 4 sterren door Theaterkrant****

”En je stelt je voor dat er een uitweg is
Dagen stel je je dat voor
Dat de hemel op je neerkijkt
En zich voorstelt hoe je daar staat
En dat er iets, Gebeurt
En toen kwam Lila”

Chimo Zei Lila is een radicale bewerking van het boek Lila dit ça: de spraakmakende roman uit 1996 geschreven door de anonieme schrijver Chimo.  Chimo woont in een grauw, uitzichtloos Parijs’ banlieue wanneer hij Lila ontmoet. Ze is openhartig, schaamteloos en praat het liefst over seks. Vanaf het moment dat Lila begint te praten onthoudt hij álles wat ze zegt en doet.

Chimo Zei Lila is een vertelling over vrouwelijke seksualiteit en liefde in een wereld waar schoonheid weinig voorkomt. De voorstelling is een reis door herinneringen van hoop, wanhoop, liefde, erotiek, intimiteit en afwezigheid.

Humorvol en schaamteloos spelen Chimo en Lila als kinderen een spel dat dreigt mis te lopen. Want een begin van iets nieuws is onlosmakelijk verbonden aan de angst voor het einde daarvan.

Naar: Lila dit ça, Chimo (1996)

Bewerking: Yentl van Stokkum

Regie: Silke van Kamp

Spel: Leandro Ceder & Claire Hordijk

Dramaturgie & scriptdoctor: Jip Vuik

Regie-assistentie & productie: Luca Meisters

Scenografie & posterbeeld: Mees Walter

Begeleiding: Liesbeth Coltof

Te zien

2018
24 juni IT’s Festival 14:00 & 19:00, Rode zaal van de Brakke Grond Amsterdam

31 mei Gemaakt Festival Toneelacademie Maastricht

11 mei Retourtje Amsterdam-Maastricht Frascati Amsterdam

19 februari 20.30 uur | Zaal 3 Den Haag

2017
4 & 5 okt 20.00 uur Perdu Amsterdam
6 okt 16.00 en 10 okt 19.30 uur Toneelacademie Maastricht

Samenwerking
Coproductie VIA ZUID
Met dank aan: Toneelacademie Maastricht, Toneelmakerij, Tarik Moree, Kristina Zimmermann

 

single-makers.php