Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Stijn Vervoort

Stijn Vervoort

Stijn Vervoort

Stijn Vervoort (1988, België) is acteur, theatermaker en theatermuzikant.
Na zijn studie als muziekdocent, volgde hij de acteursopleiding aan de Amsterdamse Toneelschool & KleinkunstAcademie waar hij in 2014 afstudeerde. In zijn laatste studiejaar speelde hij reeds bij het Amsterdamse Bostheater, bij Frascati theater producties en bij het Noord Nederlands Toneel.

Met zijn diploma op zak vond hij ondermeer onderdak bij Toneelgroep Maastricht, waar hij begin 2015 speelde in Kamer en de man en Oh Othello. In 2016 was hij te zien in de monoloog The horrible homeless man van Theatercollectief De Eenzamen, samen met 3 jazzmuzikanten in de jongerenvoorstelling Dat ventje toch… van De eilandverkaveling en als zanger, muzikant, acteur in de opera Eichmann van de Diamantfabriek.

Bij Toneelgroep Maastricht speelde hij in 2016 mee in Eyes Wide Shut en hij was een van de makers in Talent Lab 2017.

Over VIA ZUID

Stijn: ‘Via Zuid is meer dan alleen maar financiële steun. Enkele malen per jaar vind ik hier de juiste gesprekspartners om bij een kop koffie terug- en vooruit te kijken op mijn werk. Door de ervaring die Via Zuid herbergt worden deze gesprekken en vaak ook dromen en wensen, concreter en haalbaar.

Verder herinneren ze de soms wat teruggetrokken kunstenaar er aan dat je de dag van vandaag als jonge maker ook een jonge ondernemer dient te zijn. Ook hierbij is de kennis van het culturele landschap bij Via Zuid een ongelofelijk steun.’

Meer info

https://www.facebook.com/stijn.vervoort

VOORSTELLINGEN

Voorbij het strijklicht van Rebekka de Wit »

Theater na de Dam

4 mei 21.00 uur, Herdenkingsplein, Maastricht

Theatrale lezing rondom de Nationale Dodenherdenking | Voorbij het strijklicht van Rebekka de Wit

Regie Stijn Vervoort, VIA ZUID maker

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei 2017 lezen acteurs van Toneelgroep Maastricht in het kader van Theater na de Dam om 21.00 uur de nieuwe toneeltekst Voorbij het strijklicht van Rebekka de Wit. De lezing vindt plaats direct na de herdenking op het Herdenkingsplein in Maastricht in de aula van de Academie Beeldende Kunsten. De regie is in handen van het jonge TgM-talent Stijn Vervoort.

Rebekka de Wit brengt met haar gelaagde, poëtische tekst een nieuw, zoekend perspectief op herdenken. Hoe kunnen we de doden eren als het er te veel zijn? En welke rol kan de kunst hierbij spelen? Haar tekst wordt gelezen in combinatie met delen uit Het Onderzoek van Peter Weiss, de gedramatiseerde weergave van de Auschwitzprocessen. Dit stuk werd in de jaren ’60 elk jaar op 4 mei in de Stadsschouwburg Amsterdam voorgedragen door de acteurs van het Publiekstheater.

De tekst wordt in het kader van Theater na de Dam gelijktijdig aan het publiek gepresenteerd door Toneelgroep Amsterdam, Theater Utrecht, Toneelgroep Maastricht, Noord Nederlands Toneel, Het Nationale Theater i.s.m. Firma MES, makers verbonden aan Theater Rotterdam waaronder van Wunderbaum, Veenfabriek en Tryater (in het Fries).

Samenwerking

Toneelgroep Maastricht & VIA ZUID coproductie

-- lees meer »

Eyes wide shut »

Toneelgroep Maastricht speelt Eyes wide shut met oa spel van acteur Stijn Vervoort

Beau Schneider en Joke Emmers spelen de hoofdrollen in deze ijzingwekkende thriller waarin een gewone man koortsachtig op zoek gaat naar zijn diepst verborgen verlangens. In de regie van artistiek leider Servé Hermans speelt het verhaal zich af tegen de achtergrond van het opzwepende Limburgse carnavalsfeest. De tekst is van Jibbe Willems en de muziek van Bendix Dethleffsen.

Een 35-jarige arts is gezegend met een goede carrière en een mooie, intelligente vrouw. De bodem van zijn ogenschijnlijk zorgeloze bestaan wordt onder hem weggeslagen als zijn vrouw op een avond haar seksuele fantasieën aan hem opbiecht. Verbijsterd en verteerd door jaloezie loopt hij de deur uit. Als in een koortsdroom zwerft hij door de nachtelijke stad en ontmoet duistere handelaren, hoeren en een oude vriend die hem meeneemt naar een zinderend gemaskerd bal. Zijn zoektocht is echter niet zonder gevaar voor zijn huwelijk en maakt hem misschien zelfs medeplichtig aan een moord.

Jibbe Willlems schrijft een gloednieuwe tekst geïnspireerd op de gelijknamige laatste film van Stanley Kubrick (1999), die zich op zijn beurt weer baseerde op Arthur Schnitzlers Traumnovelle (1926). In de tekst lopen droom en werkelijkheid lopen door elkaar in een spannende, donkere, fantasievolle en muzikale voorstelling over de diepste verlangens van de mens. De muzikale leiding is in handen van Bendix Dethleffsen.

Eyes wide shut gaat op zaterdag 27 augustus 2016 in première tijdens Cultura Nova in Heerlen. In Maastricht speelt de voorstelling op locatie in de Bonbonnière in Maastricht. Daarna is de voorstelling tot en met 12 november 2016 te zien in de Nederlandse en Belgische theaters.

Credits

spel Julia Akkermans, Louis van Beek, Bendix Dethleffsen, Joke Emmers, Judith Pol, Beau Schneider, Hans Trentelman, Stijn Vervoort
tekst Jibbe Willems
regie Servé Hermans
muzikale leiding Bendix Dethleffsen
sopraan Lies Verholle
piano Elisabeth de Loore
decorontwerper Leo de Nijs
kostuumontwerper Marta Stoffels
lichtontwerp Marc Zwietink
dramaturgie Ludo Costongs
foto Stephan Vanfleteren

www.toneelgroepmaastricht.nl

Samenwerking

Toneelgroep Maastricht & VIA ZUID (co-productie)

Zaterdag 27 augustus 2016 in première tijdens Cultura Nova te Heerlen

Daarna is de voorstelling tot en met 12 november 2016 te zien in de Nederlandse en Belgische theaters.

Te zien:

 

Kamer en de Man »

Geestig, hakkelend, rijmelend en zwevend danst hij tussen daadkracht en verlangen. De tekst van de in 2010 overleden Belgische theatermaker Eric de Volder is een ritmisch kunstwerk waar klanken vrij spel krijgen en de logica losgelaten wordt.

Kamer en de man is de eerste voorstelling van de nieuwe artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht, Servé Hermans en Michel Sluysmans. In deze primeur presenteerden zij jong theatertalent van het TgM Lab. De Nederlandse Eva Heijnen en de Belg Stijn Vervoort bijten het spits af. En hoe: “Prachtig vormgegeven poëtische voorstelling, waar de hartstocht letterlijk vanaf spat!”, aldus De Limburger.

Lees hier de recensie in de Theaterkrant 

Samenwerking | (Co)-productie

Een coproductie van Toneelgroep Maastricht, Theater aan Zee, Cultura Nova en VIA ZUID.

Te zien:
29 januari – 12 februari | 2015 Bordenhal Maastricht

01 – 04 | 09 | 2015 Cultura Nova

Meer info
https://www.facebook.com/stijn.vervoort

single-makers.php