Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Danslab SALLY en VIA ZUID in programma Danshuis

12 mei 2021

Op zaterdag 15 mei om 19.30 uur is SALLY Dansgezelschap Maastricht te zien in het programma Danshuis op NPO 2 Extra. De NPO bracht een bezoek aan SALLY’s dansstudio’s in de AINSI in Maastricht voor een kijkje achter de schermen. Ook het Danslab van SALLY en VIA ZUID komt aan bod. 

In het programma Danshuis laten algemeen directeur Ronald Wintjens en artistiek directeur Stefan Ernst zien hoe een danshuis, in dit geval een Danshuis aan de Maas, werkt. Ook vertellen ze over de impact van de coronacrisis op het dansgezelschap: de twijfels over het voortbestaan, het stilvallen van de publieksactiviteiten, de grote onzekerheid over inkomsten en verantwoordelijkheid voor een groep dansers en medewerkers.

Maar met behulp van wekelijkse coronatesten bleef er achter de schermen ruimte voor dans. Er werden nieuwe concepten ontwikkeld en er werd volop gerepeteerd voor aanstaande voorstellingen en projecten. Zo geeft Stefan Ernst in het programma inzicht in het repetitieproces van de nieuwe voorstelling Bange Rick. Daarnaast laten jonge makers Thirza Riphagen, Roshanak Morrowatian en Winston Ricardo Arnon, die resideren in het Danslab van SALLY en VIA ZUID, zien waar zij aan gewerkt hebben. Check hier de teaser.

NPO 2 Extra is onder meer te zien op kanaal 222 (Ziggo) en kanaal 88 (KPN, XS4all, Telfort).

single-nieuws.php