Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Mami Izumi

Mami Izumi

Danser / choreograaf

Mami Izumi (1987) is geboren in Kobe (Japan). In 2005 sloot ze zich aan bij Homura Tomoi Ballet Company en runde tegelijkertijd een eigen balletschool in Osaka. In 2012 begon ze aan het professionele dansprogramma op SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance) in Oostenrijk en in datzelfde jaar werd ze geselecteerd voor het BODHI project, een artist in practice dansprogramma. Het stuk Sens Interdit van Anton Lachky uit dat project is al in meer dan 15 landen te zien geweest. Mami eindigde haar studie aan SEAD in 2014 en danste daarna met compagnie Laroque/Helene Weinzierl, Need company/Jan Lauwers en Grace Ellen Barkey.

In 2015 verhuisde Mami naar Maastricht waar ze met GOTRA / Joost Vrouenraets werkte. Ze danste in de productie Charlie Goes en ontwierp een kostuum voor dansmarathonproject Kokoro, speciaal uitgevoerd voor TEDxMaastricht. Begin 2016 danste ze in Pandora, een samenwerkingsproject tussen Theater Aachen en GOTRA / Joost Vrouenraets. Cotton was Mami’s eerste eigen dansvoorstelling, gevolgd door Blind Walk. Samen met Roshanak Morrowatian werkte ze aan Polished.

Maker bij VIA ZUID: 2016 t/m 2020 > Lees hier het uitstroominterview met Mami Izumi en Jop Vermeesch: ‘Dansen om te overleven’

Meer info

www.maiizumi.com

VOORSTELLINGEN

Dreamers »

Dreamers is een reflectie op onze samenleving door de blik van de amusementsindustrie met haar overdaad aan vreugde en verondersteld geluk. Hoe kunnen we onze identiteit vinden in een wereld waarin we voortdurend oppervlakkige rollen aan moeten nemen en deel uitmaken van sociale kringen om geaccepteerd te worden? Waarom is het belangrijk je eigen dromen achterna te gaan?

In Dreamers wordt met krachtige elementen van de amusementsindustrie in beweging, geluid en beeld een platform gecreëerd voor de authentieke reis van vijf individuen. Vijf breakdancers met hun persoonlijke verhalen, ervaringen, worstelingen, wensen, dromen en het verlangen om hun eigen plek te vinden in onze samenleving.

Credits
Concept, regie en choreografie: Mami Izumi
Teamleiding en choreografie: Jop Vermeesch
Muziek (productie en compositie): Brendan Gijzen
Dans: HFC crew (Joey, Marciano, Diego, Luc en Gianni)
Outside eye: Roshanak Morrowatian
Lichtontwerp: Jean-Lou Caglar
Tekst: Merlijn Huntjens

Producent: Stichting HFC Crew
Coproducenten: VIA ZUID – Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg en Cultura Nova
Subsidiënt: Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg
Met dank aan: Cultuurhuis Heerlen en schrit_tmacher Festival

Te zien:

  • L1 TV i.s.m. Festival Cultura Nova: december 2020
  • Cultura Nova, Parkstad Limburg Theaters Kerkrade: augustus 2021
-- lees meer »

Polished »

‘The high point of civilization is that you can hate me and I can hate you but we develop an etiquette that allows us to deal with each other because if we acted solely upon our impulse we’d probably go to war.’

 Stanley Crouch

Polished is een hedendaagse dansvoorstelling over beleefdheid en etiquette. Roshanak Morrowatian en Mami Izumi doken hiervoor in de ongeschreven regels van fatsoen en herkenbare gedragspatronen. Die worden in deze multidisciplinaire solovoorstelling tot uiting gebracht door middel van dansante frasen, verstilling en alledaagse bewegingen. Als in een collage worden de beelden van de eigen ervaringen en achtergrond van beide choreografen geschetst. Centraal hierbij staat een verlangen naar harmonie en bewustzijn in onze dagelijkse handelingen.

Credits
Regie en choreografie: Roshanak Morrowatian | Dans en choreografie: Mami Izumi | Kostuum: Verena Klein | Video: Laisvie Andrea Ochoa Gaevska | Muziek: Patrick Housen | Licht- en decorontwerp: Jean-Lou Caglar | Artistiek adviseur: Romy Roelofsen

Coproductie: Cultura Nova Festival en VIA ZUID
Subsidiënten: Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg, Brand Cultuurfonds en Stichting Edmond Hustinx.

Polished is tot stand gekomen met ondersteuning van VIA ZUID en ECI cultuurfabriek Roermond.
Met dank aan: ECI Cultuurfabriek Roermond, Cultuurhuis Heerlen en SALLY Dansgezelschap Maastricht.

Te zien:

  • Cultura Nova, Heerlen: augustus 2019
  • PAS Festival, Maastricht: september 2019
  • Najaar 2020: als onderdeel van tournee DansClick 22 (vanwege winnen BNG Bank Dansprijs 2020)

 

Fukan – Bird’s eye »

In het kader van Co-Laboration worden elk jaar speciaal voor het jongerenprogramma GENERATION2 van het Schrit_tmacher Festival voorstellingen gemaakt door choreografen met jonge danstalenten uit Nederland en Duitsland.

Voor de editie van 2019 ging Mami Izumi aan de slag met dansers van de urban dansschool HFC, wat resulteerde in de voorstelling Fukan – Bird’s eye

Choreografie: Mami Izumi & Jop Vermeesch | Sound design/compositie: Brendan Gijzen | Kostuums: Mami Izumi Lichtontwerp: Jean-Lou Caglar, Mami Izumi

Coproductie: Schrit_tmacher Festival, Huis voor de Kunsten Limburg en VIA ZUID

Cotton »

Een live solo-optreden op het snijvlak van dans, installatie en mode. Een mix van design, poëzie en beweging.

De fijne, secure en dansante bewegingen van handen en voeten van vrouwen aan een weefgetouw verleidden en inspireerden Mami Izumi tot het maken van Cotton.

De connotatie Penelope’s list ligt voor de hand, maar voor Mami Izumi wakkerde het weefgetouw vooral haar bewondering aan voor de aandacht, overgave en inspanning die het maken van kleding eertijds vereiste. Mami Izumi vond in veelbelovend modeontwerper Verena Klein een creatief partner in dit proces.

Concept & choreografie: Mami Izumi | Regie en coaching: Joost Vrouenraets | Kostuum: Verena Klein | Installatie-ontwerp: Joost Vrouenraets & Mami Izumi | Scènefoto’s: Audrey Wang | Portretfoto: Felix Baumsteiger | Videografie: Simon Bus

Coproductie: GOTRA en VIA ZUID

Te zien:

  • FASHIONCLASH, Maastricht: juli 2016
  • Festival PAS, Maastricht: september 2016
  • Musica Sacra Maastricht: september 2016
  • Limburg Festival, Roermond: augustus 2017
  • Cultureel Lint, Weert: september 2017

Blind Walk »

Blind Walk is een unieke experimentele performance in de publieke ruimte waar publiek en spelers samenkomen om samen de performance te co-creëren.

Tijdens deze voorstelling loopt het publiek in een openbare ruimte rond met gesloten ogen. Een ruimte die ontworpen is naar ons dagelijkse normale leven, geen speciale performancesetting om onconventionele zintuiglijke ervaringen te bereiken. Het gaat juist om een zo herkenbaar mogelijke setting.

Het publiek maakt tijdens de performance vergezeld door een gids een reis die de lichamelijke zintuigen op een ongekende manier aanspreekt en nieuwe sensaties teweegbrengt over de wereld waarin we wonen.

Hoeveel informatie krijgen we door niet te zien?
Wat voelt ons lichaam zonder te zien?
Wat ervaren we in het dagelijks leven?

De uitvoering creëert tijd en ruimte waarin de focus van buiten naar binnen verschuift. Tegelijkertijd ervaren we dat we ons als mensen steeds bewust zijn van onze dagelijkse interactie met dingen en de directe omgeving.

Concept en regie: Mami Izumi | Advies: Joost Vrouenraets en Yvette van de Slik | Kostuum: Verena Klein | Foto en ontwerp: Audrey Wang & Mami Izumi | Ondersteuning: FASHIONCLASH Festival

Coproductie: GOTRA en VIA ZUID

Blind Walk was te zien tijdens FASHIONCLASH Festival 2017 in Maastricht.

single-makers.php