Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Nienke Nasserian Nillesen

Nienke Nasserian Nillesen

Muziektheatermaker

Nienke Nasserian Nillesen (1993) rondde in 2018 haar Master of Music af aan Fontys Hogeschool van de Kunsten Tilburg, Muziektheater Klassiek.

Naast klassieke zangles volgde Nienke drama en danslessen. Haar doel is uiteindelijk om in opera’s te kunnen spelen. Ze volgde zangles bij Harry Ruijl en intensieve masterclasses bij Maëstro Carmelo Corrado Caruso op Scilië. Sinds twee jaar krijgt ze ook ook les van sopraan, Janice Dixon.

Haar eindexamenvoorstelling Masai maakte ze samen met regisseuse Naomi van der Linden. Een stuk over de band met haar vader, stamhoofd van de Masai, en haar gróte familie. Persoonlijke verhalen afgewisseld met klassieke aria’s en Afrikaanse liederen. Een voorstelling over familie, gemis en cultuurverschil, met muziek als verbindende factor.

In 2018 nam ze deel aan Talent Lab #2 en ging haar voorstelling Mzungu in première tijdens de Operadagen in Rotterdam. Mzungu vormde een tweeluik met de voorstelling Masai.

Meer over Nienke Nasserian Nillisen.

 

VOORSTELLINGEN

MZUNGU »

In haar debuutvoorstelling MASAI vertelde de Tanzaniaans-Nederlandse zangeres Nienke Nasserian het bijzondere verhaal van haar Masai-familie.
In MZUNGU kijkt ze door de ogen van Ngataiti Saitoti – een van haar 34 Tanzaniaanse broers en zussen. Zijn bezoek aan Nederland doet Nienke haar thuisland in een compleet nieuw licht zien. Een voorstelling over het leven tussen twee werelden, over de blik van de ander, over cultuurverschillen, loyaliteit en familiebanden.

MZUNGU wisselt storytelling af met klassieke liederen, speciaal voor deze voorstelling gecomponeerd door de Spaans-Japanse componiste Neus Kaori Fornós Ohnuma. In haar composities, gebaseerd op traditionele Masai blessings, combineert zij klassieke vocaliteit met Afrikaanse ritmes en harmonieën.

Credits

Tekst, spel en zang: Nienke Nasserian
Compositie: Neus Kaori Fornós Ohnuma
Regie: Jappe Groenendijk
Spelbegeleiding: Naomi van der Linden

Coproductie VIA ZUID en Operadagen Rotterdam

Mede mogelijk gemaakt door Brandcultuurfonds

 

-- lees meer »
single-makers.php