Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Nienke Nasserian Nillesen

Nienke Nasserian Nillesen

Muziektheatermaker

Mezzosopraan en klassiek muziektheatermaakster Nienke Nasserian Nillesen (1993) is in 2018 cum laude afgestudeerd aan de Master of Music Muziektheater Klassiek aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Ze behaalde hier in 2016 ook haar Bachelor.

Maker bij VIA ZUID: sinds 2018

Meer info

www.nienkenasserian.com

VOORSTELLINGEN

MZUNGU »

In haar debuutvoorstelling MASAI vertelde de Tanzaniaans-Nederlandse zangeres Nienke Nasserian het bijzondere verhaal van haar Masai-familie. In MZUNGU kijkt ze door de ogen van Ngataiti Saitoti, een van haar 34 Tanzaniaanse broers en zussen. Zijn bezoek aan Nederland doet Nienke haar thuisland in een compleet nieuw licht zien. Een voorstelling over het leven tussen twee werelden, over de blik van de ander, over cultuurverschillen, loyaliteit en familiebanden.

MZUNGU wisselt storytelling af met klassieke liederen, speciaal voor deze voorstelling gecomponeerd door de Spaans-Japanse componiste Neus Kaori Fornós Ohnuma. In haar composities, gebaseerd op traditionele Masai blessings, combineert zij klassieke vocaliteit met Afrikaanse ritmes en harmonieën.

Tekst, spel en zang: Nienke Nasserian | Compositie: Neus Kaori Fornós Ohnuma | Regie: Jappe Groenendijk | Spelbegeleiding: Naomi van der Linden

Coproductie: Operadagen Rotterdam en VIA ZUID
Subsidiënt: Brand Cultuurfonds

-- lees meer »
single-makers.php